top of page
background flyer roze met witte strepen_edited.jpg
vector logo wit_edited.png

ONZE DANSSCHOOL

Bachata con Emoción is een Latin dansschool in Leuven, opgericht door La Rubia y El Moreno (Liesje & Oscar). Sinds 2016 bieden we danslessen Bachata aan in verschillende stijlen (Moderna, Sensual, Dominicana, Bachatango …) en meer recent ook Salsa Cubana cursussen. 

In het weekend (co-)organiseren we ook geregeld bootcamps, workshops, initiaties, feestjes in niet alleen Salsa of Bachata, maar ook Merengue, Cumbia, Reggaeton, ...

Wij hopen dat onze school niet alleen een plaats is waar je kan leren dansen, maar ook waar je de stress van het dagelijkse leven even opzij kan zetten. Een plaats waar je je kan ontspannen en genieten onder vrienden. We verbinden mensen op de dansvloer, want daar gaat het tenslotte over bij Salsa & Bachata, maar zeker ook daarbuiten! Dus blijf gerust na de les voor een drankje en een interessante babbel.

Dat is ook de reden waarom je bij ons niet met een vaste partner moet inschrijven. Je bent meer dan welkom om alleen te komen en veel mensen doen dat ook, zowel leiders als volgers. We moedigen onze studenten aan om vaak van partner te wisselen in onze lessen, omdat we geloven dat dit de beste manier is om echt leiden/volgen te leren, omdat je je op die manier niet aanpast aan de gewoonten van één persoon. Bijkomend voordeel is de sociale cohesie die het creëert binnen een klasgroep. Natuurlijk begrijpen we het als je als koppel voor deze activiteit hebt gekozen en liever samen danst!

We organiseren lessen op verschillende niveaus zodat iedereen zijn plekje vindt, of je nog maar pas startte of al een doorwinterde danser bent. We vinden goede techniek belangrijk, zodat je echt kan groeien als danser, maar je zal zien dat er ook heel wat afgelachen wordt in de lessen.

 

En alsof dat nog niet genoeg is, is dansen de perfecte manier om in beweging te blijven en aan je zelfvertrouwen te werken (zonder het misschien zelf te beseffen).

ONS TEAM:

Oscar

Oscar is samen met Liesje medeoprichter van Bachata con Emoción. Hij danst al van kleins af aan. In 2012 verhuisde hij van Paraguay naar België, waar hij Bachata en Salsa Cubana aan zijn repertoire toevoegde! Hij is een getalenteerde dansleraar, artiest en choreograaf. Door zijn aanstekelijke lach voelt iedereen zich binnen de kortste keren op z'n gemak. Samen met Liesje als “La Rubia y El Moreno” zorgt hij voor workshops en shows van topniveau!

Oscar el Moreno
bottom of page