VEELGESTELDE VRAGEN

Welk Bachataniveau kies ik het best?


Het beginnersniveau is bedoeld om absolute beginners de basis bij te brengen. We focussen vooral op Bachata Moderna (basic steps, draaien & figuren en afwerking). Als je niet echt een beginner meer bent, maar nog nooit lessen bij ons gevolgd hebt, dan raden we je toch aan om op z'n minst de laatste 5 lessen van onze beginnersreeks te volgen. Na deze reeks van 10 lessen zal je een mooi repertoire van bewegingen hebben om een volledig liedje zelfstandig te dansen.

Level 2 werkt verder aan Bachata Moderna. We breiden je dansen uit met meer samengestelde figuren, draaien en styling en introduceren de basis van Bachata Dominicana en Sensual (bv. body roll, wave, dominican basic ...). Je moet op z'n minst 10 lessen ervaring hebben om aan dit niveau te beginnen.

Level 3 & 4 is een mix van alle Bachata stijlen (inclusief Bachatango en Bachata Urbana), die we combineren in uitdagende bewegingen. In deze lessen ligt de focus nog meer op styling.

We raden je aan om (delen van) bepaalde niveaus te herhalen, zodat je de passen en de technieken goed onder de knie hebt, alvorens door te stromen naar het volgende niveau. Veel van onze studenten nemen verschillende lessen per week, inclusief op lagere niveaus, om hun techniek bij te schaven en hun repertoire uit te breiden.

Tijdens de zomerlessen, bootcamps of workshop maken we ook vaak gebruik van een 'open level'. Dit betekent dat dit level vrij toegankelijk is voor iedereen die op z'n minst de basis van bachata onder de knie heeft, maar onze lesgevers doen hun best om deze lessen ook voor ervaren dansers interessant te maken.

Als je twijfelt over welk niveau het best bij je past, helpen we je graag verder met je keuze.
Ik heb ervaring in Salsa. Kan ik de Bachata beginnersreeks overslaan (of vice versa)?


We raden je niet aan om de beginnersreeks over te slaan, omdat we daar de technische basis leggen voor de hogere niveaus later (het is gemakkelijker om slechte gewoontes te voorkomen, dan af te leren). Als je het niet ziet zitten om van nul te beginnen, stellen we voor om de laatste 5 lessen van een beginnersreeks mee te volgen.
Welke kleren draag ik het best voor de les?


Kies een outfit waar je je goed in voelt, met goed aansluitende schoenen zónder anti-slipzolen. Comfortabele hakken of dansschoenen kunnen een meerwaarde zijn, als je ze hebt, maar je hoeft er zeker niet direct te gaan kopen!
Ik vind de danszaal niet/ik ben verloren gelopen in het gebouw aan 'De Vaart'. Kunnen jullie mij een meer specifieke routebeschrijving geven?


Volg deze instructies om de danszaal van Sport & Squash Club 'De Vaart' (Kolonel Begaultlaan 15, Wilsele) te vinden, waar al onze lessen doorgaan:

1. Zoek Kolonel Begaultlaan 15. Het is een groot gebouw met o.a. ook de Basic Fit, het Rode Kruis en de Sport & Squash club.
2. Je kan 2 uur gratis parkeren langs de kant van de weg met een parkeerschijf (blauwe zone) of een plaatsje zoeken op de parking in het gebouw zelf (ingang langs de zijkant via de Marguerite Lefèvrelaan). De Squash Club bevindt zich op de 2de verdieping. Er is ook een fietsenstalling in het gebouw vlak voor de ingang van de Squash Club.
3. Als je langs de voordeur binnenkomt, loop je door de hal de trappen op, naar de 2de verdieping.
4. Binnenin het gebouw, volg je de pijlen met ons “Bachata con Emocion” logo (of gelijk welke pijlen van de Basic fit of de Squash club). Ze leiden naar de ingang van de Squash club.
5. Ga níet de houten trap op (van de Basic Fit), maar loop de bar van de Squash Club binnen. Ga helemaal naar achter en dan links, voorbij de pooltafels en de golfbaan. Je zal de danszaal zien/horen (of spreek het zaalpersoneel aan, ze helpen je graag verder).

Je kan ook deze video bekijken om je weg te vinden binnenin het gebouw.
Hoeveel kosten jullie lessen, workshops, shows ...?


De prijzen van onze wekelijkse lessen per persoon vanaf 2020 zijn:

€ 140 voor 2 reeksen van 10 lessen (binnen dezelfde periode van 10 weken)

€ 80 voor een reeks van 10 lessen

€ 50 voor een halve reeks (de eerste of laatste 5 lessen)

€ 12 prijs per les

Als je nieuw bent in onze school en je niet zeker bent van je niveau of je wilt gewoon eens uitproberen of salsa/bachata iets voor jou is, dan kan je de eerste les als een gratis proefles nemen.

Dit betekent dat als je na de les beslist dat het niets voor jou is, je zonder betalen terug vertrekt. Als je beslist dat je wel graag deelneemt aan de lessenreeks, dan is die eerste les inbegrepen in de prijs van de reeks (80€/10, 50€/5)

Je kan de eerste les cash betalen (of de tweede les als je nieuw bent in onze school). Kom een beetje vroeger als je nog moet betalen. We kunnen momenteel geen kaarten of betalingen via een app accepteren.

Prijzen voor bootcamps en opzichzelfstaande workshops variëren maar worden steeds duidelijk gecommuniceerd op onze evenementenpagina en social media.

Ben je op zoek naar privélessen, workshops of shows, aarzel dan niet om je project met ons te bespreken. Kostprijs/tarief is afhankelijk van de locatie, de tijdsinvestering ...
Ik heb een les gemist (door werk, ziekte, reis). Kan ik een les inhalen?


Je kan een gemiste les inhalen, binnen dezelfde periode van 10 weken, in een niveau dat geschikt is voor jou. Laat het ons liefst op voorhand weten, zodat we de leider/volger balans in het oog kunnen houden.

Let erop dat dit niet altijd mogelijk zal zijn! Dus controleer je agenda vóór je beslist om voor de volledige reeks in te schrijven (bvb. als je meer dan 3 lessen van de 10 zult missen door een geplande vakantie, is het goedkoper om per les te betalen!)

Je lessen kunnen enkel door jou gevolgd worden en kunnen niet overgedragen worden op een volgende reeks, noch worden terugbetaald.
Moet ik inschrijven met een partner?


*** Covid-update: Om direct contact tussen de studenten onderling te beperken, vragen we je uitzonderlijk om toch met een vaste partner in te schrijven. Er zal ook niet van partner gewisseld worden, tot het terug veilig kan. ***

Je bent welkom mét of zónder partner. Het aantal leiders en volgers stabiliseert zich meestal na een week of 2-3. We vragen onze deelnemers om geregeld van partner te wisselen, dus je staat nooit lang alleen als er leiders/volgers tekort zijn.
Waarom zou ik van partner wisselen? Ik wil bij mijn eigen partner blijven.


Het is geen probleem als je bij je eigen partner wilt blijven. Maar jullie zullen beiden meer en sneller bijleren door te wisselen. Elke partner danst anders. Doordat je je leert aan te passen aan deze verschillen zal je leiden/volgen beduidend verbeteren, terwijl koppels die alleen met elkaar dansen, meestal compenseren voor elkaars fouten.
Waar/wanneer kan ik oefenen?


  • Wij organiseren 'Bailemos juntos' Salsa-Bachata-Kizomba feestjes elke laatste zaterdag van de maand in zaal 'Ons Huis' (Goudsbloemstraat 28, Leuven). We starten om 20:00 met een workshop. Iedereen is welkom. Voorverkooptickets aan 3€, aan de deur: 5€. Bekijk onze 'Evenementen' pagina voor de details van onze volgende editie!

  • ​Het Narrenschip (Kolonel Begaultlaan 9B, Wilsele, vlak naast onze locatie) houdt z'n 'Fiesta Latina' met Salsa Bachata Kizomba Socials elke donderdagavond (tijdens het schooljaar).

  • Elke eerste zaterdag van de maand is er 'Vintage Corner -Tropical Party' in Het Narrenschip. Het begint met een workshop om 21:00. Salsa, Bachata, Kizomba & meer (Inkom: €5)

  • In Café Manger (Oude markt, Leuven) kan je elke maandag en woensdag gratis Salsa Bachata Kizomba dansen.
Waarom vragen jullie mijn e-mail & telefoonnummer?


Zodat we je kunnen contacteren in het geval van last-minute wijzigingen of annuleringen (bv. door ziekte). Voeg larubiayelmorenobachata@gmail.com toe aan je contactpersonen, zodat onze emails niet in je ‘Spam’ folder terecht komen. We zullen je niet lastig vallen met nieuws of promoties via mail of telefoon. Als je geïnteresseerd bent in het reilen en zeilen van de school & La Rubia y El Moreno, volg ons dan op social media (Facebook or Instagram). Uiteraard zullen we je gegevens niet delen, verkopen, lekken aan derden.
Wat vinden andere mensen van Bachata con Emoción?


Carl S.
- you explain very well. 🤓
- you teach both leading and following. 💃🕺
- you don't limit yourselves to a single Bachata style but have elements of all of them. 🤯
- you create a great atmosphere. You guys always smile. You make classes fun! 😊
- you dance Bachata con Emoción 😻
- you often stay for a drink afterwards, socialising with your students/friends 🍺👨‍👩‍👧‍👦🍷
- you are the best in Leuven! 😎
(Mic drop)

Naomi J.

Ik sta er keer op keer weer van versteld...In MAART 2018 begon ik als complete leek bij Bachata con Emoción te dansen. In die 8 maanden had ik nooit gedacht zoveel te kunnen leren, shout out to the best teachers Oscar en Liesje ❤️ voor het geduld, het goede voorbeeld en natuurlijk de top momenten 🤩
💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃

Yael T.

I wanted to learn more about bachata and heard good things about you. So I went to the classes. I really enjoyed the classes. Beside the good technical part are it also the atmosphere and friendly people that make the dance classes great 😊

Iryna B.

I used to take classes with you before I moved to Brussels and really enjoyed it! The atmosphere is super nice, music, methodology 😊

Mira L.

You explain well how to do the moves, even if we are not able to at first to move in a specific way. Often it is also leading - following. Plus the chemistry is good, both of you teach and make comments, classes are fun. 😊 You were my first teachers a few years ago and I have moved a lot since.... But no course was as good as yours. 😊
Welk Salsaniveau kies ik het best?


Het beginnersniveau is bedoeld om absolute beginners de basis bij te brengen. We focussen op leiden en volgen en de basisfiguren van salsa cubana (vb. vuelta, dile que no, enchufla, exhibela, vacilala). Als je niet echt een beginner meer bent, maar nog nooit lessen bij ons gevolgd hebt, dan raden we je toch aan om op z'n minst de laatste 5 lessen van onze beginnersreeks te volgen. Na deze reeks van 10 lessen, zal je een mooi repertoire van bewegingen hebben om een volledig liedje zelfstandig te dansen.

In level 2 (intermediate) combineren we de basisfiguren tot complexere figuren en integreren we styling en afwerking voor zowel dames als heren.

In level 3 focussen we op bodymovement en integreren we elementen uit rumba, son en afro.

Tijdens de zomerlessen, bootcamps of workshop maken we ook vaak gebruik van een 'open level'. Dit betekent dat dit level vrij toegankelijk is voor iedereen die op z'n minst de basis van salsa cubana onder de knie heeft, maar onze lesgevers doen hun best om deze lessen ook voor ervaren dansers interessant te maken.

Als je twijfelt over welk niveau het best bij je past, helpen we je graag verder met je keuze.
Wanneer gaan jullie lessen/bootcamps door?


Bekijk onze lessen pagina, voor een up-to-date overzicht van onze lessen en openingsuren. Af en toe organiseren we ook bootcamps (meestal op zaterdag of zondagnamiddag). Dit zijn intensieve workshops van 3 uur, waar we werken aan een bepaalde stijl of techniek. Deze bootcamps zullen aangekondigd worden op onze evenementen pagina en social media.
In welke taal geven jullie les?


Onze wekelijkse lessen worden in het Nederlands gegeven, tenzij niet iedereen Nederlands begrijpt. In dat geval schakelen we over op Engels (dit gebeurt regelmatig, omwille van het internationaal karakter van Leuven).
Hoe kan ik betalen?


Je kan de eerste les (of de tweede, als je nieuw bent in onze school) betalen in cash of met een cadeaukaart van Bachata con Emocíon. We aanvaarden momenteel geen credit/debet kaarten of app-betalingen. Als je graag een dansles aan iemand cadeau wilt doen, bieden we ook Bachata con Emoción cadeaubonnen aan voor een bedrag dat je zelf kiest. De bon is geldig voor één jaar, in gelijk welke van onze lessen.
Hebben jullie Bachata con Emoción cadeaubonnen?


Jazeker, Onze cadeaubonnen, voor een bedrag dat je zelf kiest, zijn geldig voor één jaar in alle Bachata of Salsa lessen en bootcamps in onze school. We verpakken ze in een mooie enveloppe, kant-en-klaar om af te geven! Ben je geïnteresserd? Neem dan contact op!
Ik ben niet zeker van mijn niveau/ik ben niet zeker of salsa/bachata iets voor mij is. Kan ik een proefles meevolgen?


Ja, natuurlijk!
Als je nieuw bent in onze school en je niet zeker bent van je niveau of je wilt gewoon eens uitproberen of salsa/bachata iets voor jou is, dan kan je de eerste les van een reeks als een proefles nemen.

Voor beginnersreeksen salsa/bachata is deze proefles gratis. Dit betekent dat als je na de les beslist dat het niets voor jou is, je zonder betalen terug vertrekt. Als je beslist dat je wel graag deelneemt aan de lessenreeks, dan is die eerste les inbegrepen in de prijs van de reeks (80€/10, 50€/5).

Voor hogere niveau's vragen we 10€ voor een proefles. Als je beslist dat je wel graag deelneemt aan de lessenreeks, dan wordt die 10€ afgetrokken van de inschrijvingsprijs (80€/10, 50€/5). Volg je graag een proefles? Geef dit dan even mee in de 'opmerkingen' bij je inschrijvingsformulier. Proeflessen zijn alleen mogelijk als de balans voor de les in kwestie goed is, dus inschrijven is noodzakelijk.

Bootcamps of andere opzichzelfstaande workshops kunnen helaas niet als gratis proefles genomen worden.
Wat is een 'leider'/'volger'? Wat wordt daarmee bedoeld?


Koppeldansen, zoals salsa en bachata, zijn meestal geen op voorhand ingeoefende choreografieën, maar een improvisatie van het moment: de leider beslist welke bewegingen het koppel zal dansen. Hij leidt de beweging, en geeft aanwijzingen aan de volger, zodat die de beweging op tijd kan afmaken (volgens het ritme). Deze snelle beslissingen, maken van dansen excellente hersensport! Het zorgt er ook voor dat dansen met verschillende parters, bvb op feestjes, mogelijk en interessant is. Meestal in Latin dans, zijn het de heren die leiden en dames die volgen, maar je kan gerust de rol kiezen die best bij jou past. De enige reden dat we dit vragen is om ervoor te zorgen dat de leider/volger balans voor de lessen in evenwicht blijft.
Wat zijn de huidige covid-maatregelen bij Bachata con Emoción?


Vanaf 1 september 2021 vervallen alle coronamaatregelen bij het sporten en bij de organisatie van sportactiviteiten volledig (Indoor < 200 personen). Een Covid Safe Ticket is niet nodig, maar wij hopen dat iedereen zich laat vaccineren en voorzichtig blijft. Zoals steeds bij Bachata con Emoción is het wisselen van partner niet verplicht. Voel je je zekerder bij een vaste partner, dan mag dat dus zeker!

Stond het antwoord op je vraag hier niet tussen, aarzel dan niet om ons te contacteren!